Nem magamban hiszek, hanem abban, amit csinálok.

Lakberendezés

Ipari stílusú látványterv #1

2018. november 16. - sencii98

Ha már szó volt az egyetemről, az ingatlanról, rólam, akkor itt az ideje, hogy a lakberendezés is előkerüljön.

Mint, már sok helyen említettem pár éve vagyok csak megszállottja a témának, és megmondom őszintén, hogy a rengeteg stílusból, jelenleg max kettővel tudok azonosulni jelen pillanatban, de ez persze bármikor változhat. Ebben a bejegyzésben megmutatom az egyik látványtervemet, amit saját elképzelés alapján készítettem.

Nem a stílust fogom leírni, hogy mi jellemzi, hanem azt, hogy nekem miért tetszik. A stílusokról majd később lesz poszt.

Két kedvenc stílusom a skandináv és az ipari stílus. Ma az egyik ipari stílusban készült látványtervem nézhetitek meg.

Galériás lakás ipari stílusban7.png

Bár Magyarországon tudtommal nem annyira elterjedt (javítsatok ki, ha tévedek), de nekem egyszerűen favoritnak számít a galériás kialakítás pláne, ha még ipari stílusban is van berendezve. 

Ipari stílus

Az ipari stílusban talán azt tetszik a legjobban, hogy általában a nagy egybefüggő terek jellemzik őket. Az ipari stílus kialakulásában nagy szerepet játszottak a bezárt ipari, gyár épületek, melyeket később lakásként hasznosítottak. Újrahasznosított anyagok, látszódó csövek, omladozó falak, kopott padló. Talán ezek jellemzik a legjobban az ipari stílust. Gyakran használják rá a loft kifejezést is, bár én úgy figyeltem meg, hogy manapság minden másra is ugyanúgy használják nem csak az ipari stílusra.

Tervezés, főbb paraméterek

A látványterv tervezésénél próbáltam a nagy terek kialakítására oda figyelni. Tervezésnél megmondom őszintén, mindig az arányokkal vagyok hatalmas gondba, és a munka majdnem felét a méretek korrigálása teszi ki. Ebben az esetben, vagy túl hosszúkás, vagy túl rövidkés hatás jelent meg, és csak nagy nehezen találtam el az aranyközéputat. A falak magasságánál a mostanában kedvelt 3 méteres falmagasságot választottam, így tulajdonképpen - a galéria alatt lévő területen kívül - 6 méteres belmagasság született meg. Ami így leírva soknak tűnik, de a terven talán nem tűnik olyan drasztikusnak. A hatalmas ablakok kifejezetten jót tesznek (legalábbis szerintem) az összhatásnak. 

1.pngSzínvilág, anyagok

Színvilágban a sötét szürke, fekete mellett a világos naturális színeket választottam. Igyekeztem egy viszonylag kontrasztos, mégis letisztult, finom látványt kialakítani. Díszítő elemeknél viszont már bevállaltam a bátrabb színeket is, pl. váza, díszpárnák, stb.

4.png

A mennyezetnek egy enyhén tükröződő anyagot választottam, most először játszottam ilyen lehetőségekkel, eddig mindig maradtam a megszokott fehér mennyezetnél. Padlónál egy egyszerű világos fapadlót választottam, igyekeztem nem túl sötét, illetve nem túl világos árnyalatot választani. A falak egy része tégla borítást kapott, másik része pedig egy világosabb, inkább fahatású borítással gazdagodott.

3.png

A mennyezetből kiindulva a konyha szigetet is, illetve a lépcső oldalát is hasonló tükröződő anyaggal láttam el. A konyhapultok, konyhaszekrények matt sötétszürke/fekete színt kaptak. Spotlámpák segítségével megvilágítottam a pultot, így nem csak praktikusabb, de dizájnosabb is lett a konyha. A konyha alkotóelemeit (szekrények, pultok, hűtő, sziget, munkalap) én terveztem, még nem vagyok benne valami gyakorlott, de szerintem egynek még elmegy.

2.png

A galérián helyett kapott az ágy, mely színvilágában a lakás többi részéhez igazodik. Geometrikus képek a falon, és egy kis reklám jó magamnak is. Üres volt a falfelület, nem találtam semmilyen odaillő alkotást, így ennél a megoldásnál maradtam. Az ágy mellett egy tolóajtó vezet a gardróbszekrénybe.

5.png

A Sencii's Design feliratot minden alkotásomon feltüntetem, a lakberendezős témákban a házikóval, más esetekben pedig szimplán szerepel.

Remélem nektek is tetszik a látványterv. Sajnos nincs sok időm új terveket készíteni, és technikai gondjaim is vannak, de remélem hamarosan több hasonló bejegyzést is tudok írni nektek.

süti beállítások módosítása